Recept Boerenomelet

omelette

Een boerenomelet is een gevulde variant van een omelet. Toegevoegde ingrediënten kunnen bestaan uit champignons, doperwten, stukjes (gebakken) ui, garnalen, spekjes, roerbakgroente, et cetera. Een omelet is een eigerecht. Breek een of meerdere eieren in een schaal. Voeg per ei ongeveer een eetlepel melk toe.

Kluts het geheel met een vork of een eenvoudige klopper totdat het schuimt en er geen “draden” meer verschijnen als de vork of de klopper uit het mengsel getild wordt. Voeg naar smaak zout en peper toe. Doe wat boter of margarine in een koekenpan en laat deze heet worden. Schenk het eimengsel in de pan en laat het stollen op een zacht vuur.

Bij een traditionele bereiding wordt de omelet dubbelgevouwen en is binnenin beslist nog sappig en smeuïg. Uit angst voor een salmonellavergiftiging draaien sommige mensen de omelet in zijn geheel om, om de andere zijde ook te laten stollen. Variaties kunnen worden gemaakt door de omelet, voor het dubbelvouwen, te vullen met allerlei andere ingrediënten zoals champignons, doperwten, stukjes (gebakken) ui, garnalen, roerbakgroente enz.

Bereiding / Instructies:

Doe de bakboter in de pan en doe dan de ui en de champignons in de pan en wacht dan tot de ui goudbruin is.

Doe dan de rest van de groente bij.

Dan klop je de eieren los en doe je die in de

pan met de groente.

Als het ei goudbruin is leg deze op de broodjes en dan doe eventueel zout en peper naar smaak toe eet smakelijk.