Spinazie met krielaardappeltjes

spinazie

Leg de spinazie in een grote pan met een beetje kokend water. Kook de spinazie op laag vuur ongeveer 5 minuten, met een deksel op de pan, tot de spinazie zacht is.

Verhit boter in de pan en bak de krielaardappeltjes in 10 minuten gaar.

Giet de spinazie in een vergiet goed af, probeer zoveel mogelijk water uit de spinazie te halen. Druk zo nodig aan met een schoteltje.

Snijd de spinazie fijn en meng de boter en nootmuskaat erdoor. Breng eventueel op smaak met peper en zout.

Leg de aardappels en de spinazie op vier borden en garneer de spinazie met ei.

Informatie over Spinazie:

Spinazie is vrijwel het gehele jaar door verkrijgbaar als kasspinazie en vanaf april als spinazie van de koude grond. Veel spinazie wordt verkocht als diepvriesspinazie. Het is een tere groente die hoogstens een dag na aankoop moet worden gegeten. Bewaar spinazie in een open plastic zak in de groentela van de koelkast.

Oude spinazie heeft gerimpeld blad. Het verdient aanbeveling de blaadjes van de stelen te stropen en de spinazie na het koken fijn te hakken of te snijden. Bij jonge spinazie is dit niet nodig. Aangezien spinazie een sterk slinkende groente is, moet er per persoon op ongeveer 500 g worden gerekend. De kooktijd bedraagt van 5 minuten voor jonge kasspinazie tot 10 minuten voor oudere spinazie. Spinazie bevat veel ijzer, maar ook vitamine C en caroteen.

Ingredi├źnten

  • 500 g verse spinazie, gewassen
  • 1 kg krielaardappeltjes, in de schil
  • 25 g boter
  • mespuntje nootmuskaat
  • 4 eieren, hardgekookt
  • klein handje peterselie, kleingesneden